• Arsenal Fest

  Trg topolivaca bb 
  3400 Kragujevac 

  Arsenal Fest održava se krajem svakog juna u Kragujevcu, srcu Šumadije, nekadašnjoj prestonici Srbije. Gradu najpoznatijem po autentičnoj automobilskoj industriji. Za samo nekoliko godina postojanja Arsenal se nametnuo kao jedan od najzanimljivijih, najrelevantnijih i najperspektivnijih letnjih festivala na otvorenom u Srbiji, bivšoj Jugoslaviji i ovom delu Evrope uopšte. Svoju posebnost, odnosno ugled jedinstvenog festivala kog obavezno treba posetiti, u moru ostalih u regionu, Arsenal je stekao zahvaljujući maštovitom spoju pažljivo odabranih izvođača iz Srbije, bivše Jugoslavije i ostatka sveta, sa originalnim i vizuelno fantastičnim ambijentom. Prostor festivala po svemu je jedinstven, a više decenija bio je nedostupan široj javnosti!

  MAIN STAGE

  Poseban utisak ostavlja glavna festivalska bina (Main Stage) smeštena u autentični prostor „Kneževog arsenala“, fabrike naoružanja iz 19. veka. Main je postavljen na otvorenom prostoru okruženom starinskim zgradama koje su, u duhu vremena, izgrađene samo od crvene opeke. Sam boravak u ovakvom prostoru ostavlja utisak svojim nesvakidašnjim spojem savremenih zvučnih i svetlosnih sistema i specifične industrijske arhitekture.

  GARDEN STAGE

  Arsenal vizuelno zaokružuje druga po veličini bina Garden Stage, koji se nalazi u „Zastavinoj bašti“, drvećem i zelenilom bogatom prostoru

  EXPLOSIVE DJ STAGE

  Nedaleko od Main-a je Explosive DJ Stage, jedina festivalska bina u zatvorenom prostoru. U pitanju je zgrada Čaurnice, odnosno još jedan živopisni istorijski prostor koji je pre nekoliko godina poslužio kao scenografija za snimanje inostrane TV serije „Titanik - krv i čelik“!

  Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

  Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

  Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

  Vaša recenzija

  Ulogovani ste kao Log Off?
  Vaša ocena
  Kliknite da ocenite
  © 1998-2020 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost