Predškolska ustanova Kuća mašte

Generala Mihaila Nedeljkovića 130 
11077 Beograd (Novi Beograd) 
T: 011/3177‑499
M: 063/378‑761

Radno vreme

Ponedeljak Mo
07:00-18:00
Utorak Tu
07:00-18:00
Sreda We
07:00-18:00
Četvrtak Th
07:00-18:00
Petak Fr
07:00-18:00
Subota Sa
ne radi
Nedelja Su
ne radi

Kategorije

Predškolska ustanova Kuća mašte smeštena je u tri prelepe kuće na Bežanijskoj kosi. Svaka kuća poseduje dvorište za igru, a sve prostorije u vrtiću uređene su sa ciljem da omoguće kvalitetan vaspitno-obrazovni rad i sigurnost dece. Želimo da naš vrtić bude najvažniji deo društvenog vaspitanja dece, prvo maštanje koje se pamti i voli, da stasaju u savremene prinčeve i princeze, da kroz igru odrastaju i uče.

Vrtić Kuća mašte omogućava dnevni i poludnevni boravak dece, a rad se odvija u grupama koje obuhvataju:

 • jaslice
 • srednju grupu (3-4 godine)
 • stariju grupu (4-5 godina)
 • pripremnu predškolsku grupu (6-7 godina).

U vrtiću primenjujemo NTC sistem učenja, osmišljen od strane MENSE, koji podstiče razvoj intelektualnih kapaciteta kod dece. Pored NTC sistema, u pripremnoj predškolskoj grupi sprovode se principi Montessori pedagogije sa ciljem maksimalnog razvoja dečije kreativnosti i intelekta.

U vrtiću Kuća mašte izdvaja se bilingvalna englesko-srpska grupa u kojoj deca već od ranog uzrasta počinju sa usvajanjem engleskog jezika, što ima pozitivan uticaj na razvoj kognitivnih sposobnosti. U bilingvalnoj grupi koristimo TPR metod učenja. TPR (total pshysical response) je metod učenja stranih jezika koji koristi fizičke pokrete pomoću kojih se uzrokuje verbalni input u cilju redukovanja dečijih inhibicija i smanjenja njihovog afektivnog filtera. Ovaj metod deci omogućava usvajanje stranog jezika kao da je njihov maternji.

Svi vaspitači zaposleni u Kući mašte poseduju više od 7 godina radnog iskustva, a odlikuje ih profesionalnost i velika ljubav prema poslu kojim se bave. Rad se odvija u malim grupama, u prijatnom i moderno opremljenom ambijentu i usmeren je na:

 • Razvijanje samostalnosti kod dece
 • Unapređenje psiho-motornih sposobnosti
 • Razvoj kreativnosti putem didaktičkih igara i radionica
 • Rad na sticanju novih znanja i veština
 • Rad na razvoju govora
 • Početno opismenjavanje i priprema dece za polazak u školu
 • Dijagnostikovanje smetnji u govoru kroz individualni i grupni rad sa logopedom
 • Organizovanje izleta, rekreativne nastave i upoznavanje sa svetom oko nas
 • Rad sa roditeljima.

Pored vaspitača, u našoj ustanovi zaposleni su pedijatrijska sestra i logoped, a ostvarujemo saradnju sa stručnim saradnicima za muzičko i fizičko vaspitanje, pedagozima, profesorima, pedijatrima i psiholozima. Redovno se obavljaju sistematski pedijatrijski i stomatološki pregledi, kao i kontinuirano praćenje interesovanja i potreba dece. Takođe, pored redovnog vaspitno-obrazovnog rada, organizovane su i dodatne aktivnosti za decu u vidu školice za balet, školice za taekwondo i šklice nemačkog jezika.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2021 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost