''Karusel'' - festival ambijentalne i etno muzike | Turistički kalendar Srbije

  • Nikola Igračev
  • 1 min
  • 16. jul 2018.
  • Vodič

Jubilarni 10. ''Karusel'', festival ambijentalne i etno muzike, otvara se večeras i trajaće do 6. avgusta. Na tri lokacije u Čačku, Domu kulture, Umetničkoj galeriji ''Nadežda Petrović'' i dvorištu Narodnog muzeja, u narednih dvadesetak dana, održaće se niz koncerata, foto izložbi i muzičkih radionica.

Festival ambijentalne i etno muzike ''Karusel'', održava se u Čačku od 2009. godine. Nastao iz želje da se javnosti predstavi čačanska scena i autorska muzika lokalnih muzičara, danas okuplja i brojne umetnike i van granica Čačka i Srbije, a predstavlja jedinstven i umetnički verovatno najznačajniji gradski festival. Ambijentalna muzika podrazumeva miks više različitih muzičkih pravaca, spoj starog i novog, narodnog i modernog, orkestriranog nastupa i improvizacije. Festival apostrofira muziku i umetnost kao osnovni lajtmotiv, naspram opšte prisutne komerzijalizacije u muzici i umetnosti uopšte.

Stoga topla preporuka svim iskrenim ljubiteljima instrumentalne, ambijentalne i etno muzike, da posete festival i uživaju u nastupima domaćih i stranih izvođača, izložbama fotografija i muzičkim radionicama.

Detaljan program festivala možete pogledati ovde.

Kategorije: