Kulturni BG vodič | Repertoar gradskih dešavanja za period 28. septembar – 4. oktobar 2020.

Objavljeno 28. septembra 2020.

Dešavanja u Beogradu | Nedeljni repertoar najznačajnijih kulturnih zbivanja u Beogradu, po izboru redakcije PlanPlus magazina. Koncerti, filmske projekcije, pozorišne predstave, izložbe, tribine, predavanja, sajmovi i ostala interesantna zbivanja sa više od 50 gradskih lokacija – objedinjeni na jednom mestu, za svaku sedmicu u mesecu i godini!


Muzika

NEMANJA RADULOVIĆ i LOR FAVR KAN, veliki odloženi zajednički koncert svetski priznatog violiniste i poznate francuske pijanistkinje biće održan u čak tri termina. Na programu su dela Betovena i Franka. Karte kupljene za prvobitan datum koncerta važiće i za nove termine.

Datum i vreme: 28, 30. septembar i 1. oktobar, 20h

Lokacija i informacije: Velika dvorana Kolarčeve zadužbineĐUKA i BOJAN, novi u nizu Monday Blues koncerata koji se ponedeljkom tradicionalno održavaju u DOB-u. Ovog ponedeljka nastupiće, kao i mnogo puta do sada Aleksandar Đukić (bas i glas) i Bojan Vulin (gitara i glas). Prisustvo na koncertu je besplatno.

Datum i vreme: 28. septembar, 20h

Lokacija i informacije: Dom omladine Beograda (Plato Milana Mladenovića)


ORTHODOX CELTS, dvaput odloženi tradicionalni koncert iz marta, povodom irskog praznika St. Patrick’s Day, legendarni  Kelti održaće u bašti Festa. Cena ulaznica iznosi 1200 dinara.

Datum i vreme: 1. oktobar, 21h

Lokacija i informacije: Klub Fest (Bašta)


REPETITOR, koncert jednog od najenergičnijih domaćih rok sastava, koji poslednjih godina postaje sve popularniji i van granica Srbije. Kao predgrupa, nastupiće mladi beogradski bend KOIKOI. Cena ulaznice iznosi 1000 dinara.

Datum i vreme: 2. oktobar, 21h

Lokacija i informacije: Klub Fest (Bašta)FILIP BULATOVIĆ MAPO, koncert jednog od najtalentovanijih domaćih, ali i svetskih autora pop, džez i fank muzike, u pratnji Mapo Fusion Pop benda. Cena ulaznica iznosi 500 dinara.

Datum i vreme: 1. oktobar, 22h

Lokacija i informacije: Bitefartcaffe (Letnja pozornica)


PETER ZIRBS, nastup austrijskog autora, di-džeja i instrumentaliste na zatvaranju ovogodišnjeg ciklusa Koncerata na zidiću. Poznat po majstorskom kombinovanju synth pop-a, ambijantalne muzike i muzičkog minimalizma, Zirbs će na platou DOB-a promovisati svoj najnovije EP (extended play) izdanje. Koncert je besplatan.

Datum i vreme: 2. oktobar, 20h

Lokacija i informacije: Dom omladine Beograda (Plato Milana Mladenovića)RAMBO AMADEUS, ONE GULLIVER & FIVE WINNETOUS, koncert legendarnog Ramba sa svojim bendom. Svojevrstan miks fanka, džeza i balkanskih muzičkih motiva, uz legendarne hitove, zaštitni su znak „svetskog mega cara“. Karte se mogu kupiti po ceni od 1000 i 1200 dinara.

Datum i vreme: 2. oktobar, 22h

Lokacija i informacije: Bitefartcaffe (Letnja pozornica)


Film

PLAN B – FESTIVAL SUBVERZIVNOG FILMA, peto po redu izdanje filmskog festivala posvećenog subverzivnosti „malih“ filmova, odnosno nezavisnih filmskih produkcija, radionica i autora. U četiri dana (19.9, 26.9, 3.10. i 10.10), u terminu od 20 časova biće prikazano ukupno 11 kratkometražnih filmova. Sve projekcije su besplatne. Više o filmovima u programu festivala.

Datum i vreme: 19. septembar – 10. oktobar, 20h

Lokacija i informacije: Dom omladine Beograda (Terasa/Tribinska sala) SUMRAK U BEČKOM HAUSTORU, višestruka projekcija najboljeg domaćeg filma sa ovogodišnjeg FEST-a. Cena ulaznica iznosi 250 dinara.

Datum i vreme: 28-30. septembar, 18h i 21h

Lokacija i informacije: Dom kulture Studentski grad


VELIKANI SVETSKOG FILMA – LUIS BUNJUEL, višednevna retprospektiva filmova slavnog španskog reditelja tokom koje će biti prikazano čak 20 najpoznatijih filmskih ostvarenja čuvenog režisera.

Datum i vreme: 22 – 30. septembar, 18h i 20:30h

Lokacija i informacije: Jugoslovenska kinoteka


Pozorište

RUSKA SMRT, jedna od novijih predstava na repertoaru Ateljea 212 delo je ruske spisateljice Irine Vaskovske i govori o sumornoj svakodnevici i životu (naizgled) bez nade. Glavne uloge: Milica Mihajlović, Isidora Minić, Nebojša Ilić.

Datum i vreme: 28. septembar, 20h

Lokacija i informacije: Atelje 212 (Scena Petar Kralj)IMA NEŠTO ŠTO BI TREBALO DA ZNAŠ, humoristička predstava po motivima teksta „Istina“, Florijana Zelera, govori o muško-ženskim odnosima, braku, (ne)poverenju, istini i lažima. Glavne uloge: Milica Janketić, Miloš Lalović, Maja Nikolić, Bojan Krivokapić.

Datum i vreme: 29. septembar, 20h

Lokacija i informacije: Pozorište Slavija


OBIČNO VEČE, živa komedija u kojoj glavnu i jedinu ulogu igra Milan Lane Gutović, koji svojim autentičnim humorom već 30 godina oduševljava publiku širom sveta. Sadržaj predstave se uvek prilagođava aktuelnim dešavanjima, u čemu leži i tajna uspeha i dugovečnosti ove hit predstave.

Datum i vreme: 30. septembar, 20h

Lokacija i informacije: Akademija 28Izložbe i performansi

GODIŠNJA IZLOŽBA DIZAJN SEKCIJE ULUPUDS-a, tradicionalna izložba članova Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije trajaće nepune tri sedmice i omogućiti svim zainteresovanima uvid u ovogodišnje radove u čijem je fokusu spoj multimedijalne umetnosti i dizajna. Ulaz je slobodan.

Datum i vreme: 24. septembar – 12. oktobar

Lokacija i informacije: Studentski kulturni centar


RADOVI ALEKSANDRA DEROKA U UMETNIČKOJ ZBIRCI SANU, izložba radova srpskog arhitekte, umetnika, pedagoga i jednog od najvećih beogradskih intelektualaca 20. veka. Autor izložbe je Jelena Mežinski Milovanović.

Datum i vreme: 6. jul – 30. septembar, 11-19h

Lokacija i informacije: Galerija SANUDAMNJAN NA ISKUSTVIMA DAMNJANA, velika izložba više od 160 radova (slike, grafike, crteži, kolaži i fotografije) proslavljenog i međunarodno priznatog umetnika Radomira Damnjanovića. Stvaralačka u kojoj su radovi nastali obuhvata period od kraja 50-ih godina prošlog veka do danas.

Datum i vreme: 23. septembar – 13. decembar

Lokacija i informacije: Narodni muzej


Predavanja

MOGUĆNOSTI ZA MOBILNOST STUDENATA KROZ PROGRAME ERAZMUS+ i CEEPUS, prezentacija stipendijskih programa za studente osnovnih, master i doktorskih studija, u organizaciji fondacije Tempus. Koji su uslovi za odlazak na stipendiranu studentsku razmenu, šta nude Erazmus+ i Ceepus programi i mnoge druge odgovore ponudiće promoteri iz fondacije Tempus, organizacije zadužene za sprovođenje pomenutih stipendijskih programa u Srbiji.

Datum i vreme: 1. oktobar, 18h

Lokacija i informacije: Studentski kulturni centar (Mala sala)
 

Konzumirajte Beograd kvalitetno!