Zatvaranje Kolarčeve ulice - od danas velike izmene u saobraćaju!

Druga faza radova na preuređenju beogradskog Trga Republike počinje danas i usloviće višemesečno potpuno zatvaranje Kolarčeve ulice za saobraćaj, kako za vozila JGP-a, tako i za putnička. Zatvaranje jedne od centralnih gradskih ulica najviše će uticati na odvijanje trolejbuskog saobraćaja, ali će izmenu trase pretpeti i autobuske linije koje saobraćaju ovim delom centra grada, kao i putnička vozila.


Naime, trolejbuske linije 19, 28 i 41 biće potpuno ukinute do završetka radova, dok će linije 21, 22 i 29 biti skraćene i saobraćaće od perifernih terminala do Trga Slavija. Novo, izlazno stajalište na Slaviji biće uspostavljeno na deonici trga između Beogradske i Makenzijeve ulice, dok će ulazno biti na već postojećem stajalištu, između ulica Kralja Milana i Nemanjine. Zbog ukidanja linije 41, koja polazi sa Banjice, polasci na liniji 40 će biti pojačani. Novina će biti i uvođenje privremene autobuske linije 22A koja će saobraćati od Slavije do palate „Albanija“.

Izmenom svoje trase, radovima će morati da se prilagode i autobuske linije 27 i 31, koje će se okretati na Terazijama, dok će linije koje su do sada imale stajališta na Trgu republike - 24, 26, 37 i 44 - a saobraćale Kolarčevom, sada biti preusmerene na Dečansku ulicu.

Ista pravila ubuduće važiće i za noćne linije.

Zbog radova u Kolarčevoj, putničkim vozilima će biti zabranjeno skretanje iz Prizrenske ulice ka Trgu Republike, te će stoga vozila biti preusmeravana na Terazijski tunel i Dečansku ulicu. Slična „sudbina“ čeka i vozače koji se prema Trgu kreću iz pravca Bulevara Despota Stefana, pa je za očekivati da Dečanska ulica i Terazijski tunel u narednim mesecima postanu nova kritična tačka beogradskog saobraćaja.

Radovi na preuređenju Trga Republike započeti su prošlog avgusta i prema planu trebalo bi da traju 420 dana, odnosno budu završeni do kraja tekuće godine.