Proširenje parking zona i u Zemunu

Od ponedeljka, 1. aprila 2019. zvanično na snagu stupa i proširenje tzv. Plave parking zone u Zemunu i to na sledeće ulice: 22. oktobra, Akademska, Avijatičarski trg (leva strana posmatrano iz pravca Beograda), Bežanijska, Dr Miloša Radojčića, Dubrovačka, Glavna (leva strana posmatrano iz pravca Beograda), Gundulićeva, Majakovskog, Nemanjina, Nikolaja Ostrovskog, Preka, Rabina Alkalaja, Rajačićeva, Svetosavska, Štrosmajerova, Viktora Bubnja, Vrtlarska, Vukova, Miroslava Tirša, Karađorđeva, Danila Medakovića i Karađorđev trg.

Ipak, primena zonskog sistema parkiranja neće početi odmah, već će radnici JKP Parking servis u narednim danima najpre informisati građane o uslovima i načinima plaćanja parkiranja, putem flajera.

Podsećamo, Plava parking zona obuhvata opšta parkirališta van zoniranog gradskog područja na kojima parkiranje nije vremenski ograničeno, ali se naplaćuje i to: radnim danima od 8 do 21 čas, odnosno subotom od 8 do 14 časova.

Plaćanje parkinga može se izvršiti slanjem SMS poruke na broj 9119 (za parkiranje po satu) po ceni od 31 dinar, ili na broj 9118 za višesatno parkiranje (od trenutka plaćanja do trenutka isteka vremena naplate parkinga) po ceni od 150 dinara. Takođe, plaćanje parkinga može se regulisati i kupovinom elektronske parking karte kod kontrolora na terenu, odnosno kupovinom parking karte u korisničkom servisu JKP Parking servis, na šalterima Pošte i kioscima.

Kao što je uobičajena praksa, građani koji imaju prijavljeno prebivalište na adresama obuhvaćenim proširenom Plavom parking zonom, imaju pravo na povlašćenu mesečnu, tzv. resident parking kartu čija cena iznosi 457 dinara. Ova karta pak odnosi se isključivo na reon stanovanja i ne važi u delovima Plave zone koji postoje i u drugim delovima grada.

 

Podsećamo, sredinom decembra prošle godine, proširena je i Zelena parking zona na Zvezdari.