Festival filma o životinjama „Lajka“ | Turistički kalendar Srbije

Ove godine, a prvi put u Srbiji, u beogradskom Domu omladine biće održan Festival filma o životinjama „Lajka“. Festival sa snažnom ekološkom i etičkom porukom, posvećen je promovisanju prava životinja, a ima i jasan obrazovni cilj - edukaciju publike o svakodnevnoj eksploataciji i nasilju nad životinjama, te načinima borbe protiv istog.

Tokom tri dana festivala u Klubu Doma omladine biće upriličeno više predavanja na temu eksploatacije životinja u medijima i industriji zabave, prikaza životinja kroz različite filmske žanrove i aktivizma u zaštiti prava životinja, kao i panel-diskusija o moralnom statusu životinja u umetnosti, kulturi i svakodnevici, odnosno veganskom stilu ishrane i života uopšte. Kombinacijom tehnike virtuelne realnosti i autentičnih snimaka, posetioci će moći da „očima životinja“ sagledaju svet oko sebe, dok su večernji časovi rezervisani za premijerne projekcije aktivističkih filmova o životinjama.

Prvi „Lajka“ festival počinje danas i trajaće do četvrtka, 11. oktobra. Festival je zamišljen kao neprofitan događaj, sa jasnom ekološkom i aktivističkom idejom i porukom, pa je poseta svim predavanjima, diskusijama i filmskim projekcijama potpuno besplatna. Detaljan program i satnicu festivala možete pogledati ovde.

movie-597004_1920