INEP Laboratorija

Vojvođanska 146 
11271 Beograd (Surčin) 
T: 011/844‑3797

Radno vreme

Ponedeljak Mo
07:30-15:30
Utorak Tu
07:30-15:30
Sreda We
07:30-15:30
Četvrtak Th
07:30-15:30
Petak Fr
07:30-15:30
Subota Sa
ne radi
Nedelja Su
ne radi

Kategorije

Laboratorija „INEP“ je deo Instituta za primenu nuklearne energije - INEP. Institut se, pored svoje osnovne naučnoistraživačke delatnosti, već godinama bavi razvojem i proizvodnjom imunodijagnostičkih testova za in vitro dijagnostiku, kao i različitim laboratorijskim ispitivanjima.

Fundamentalna istraživanja INEP-a su fokusirana na fiziologiju i patologiju štitaste žlezde, glikobiologiju, biologiju reprodukcije, imunologiju i imunoparazitologiju, ispitivanja fizioloških procesa vezanih za insulinu slične faktore rasta, radioekologiju i biljnu fiziologiju. Primenjena istraživanja dovela su do razvoja i kontinuirane proizvodnje velikog broja imunodijagnostičkih sredstava (RIA, IRMA, ELISA, IFA testovi) za određivanje hormona, tumorskih markera, imunoglobulina, autoantitela, antitela na parazite i drugih analita.

U laboratoriji koja je sastavni deo Instituta INEP obavlja se veliki broj laboratorijskih ispitivanja, kao što su biohemijske i hematološke analize, određivanje hormona (štitasta žlezda, reprodukcija, dijabetes i drugo), određivanje tumorskih markera, utvrđivanje autoantitela i antitela na parazite, kao i druge imunološke analize, analize urina, spermogram i mikrobiološke analize.

U cilju unapređenja kvaliteta rada, celokupna delatnost Instituta sertifikovana je 2001. godine prema standardu kvaliteta ISO 9001:2000, (2009. prema novoj verziji standarda ISO 9001:2008). Laboratorija za ispitivanje je jedna od prvih u zemlji (2003. god.) koja je akreditovana po zahtevima standarda ISO/IEC 17025. Nacionalna referentna laboratorija za trihinelozu je sastavni deo Laboratorije INEP.

Laboratorija je opremljena savremenom opremom i ima veoma stručan kadar koji prati i primenjuje sve novine u laboratorijskoj dijagnostici. Sprovodi se kontinuirana unutrašnja i spoljašnja kontrola kvaliteta rada laboratorije, kao i edukacija zaposlenih. Povezanost prijemnog odeljenja i laboratorija računarskom mrežom omogućava veću efikasnost u radu, kao i stvaranje baze podataka za svakog pacijenta.

Budite prvi koji će ostaviti recenziju!

Vaše iskustvo može pomoći drugim korisnicima PlanPlus‑a.

Molimo Vas da se ulogujete preko društvenih mreža ili kao PlanPlus korisnik, kako bi Vaša recenzija bila objavljena na ovoj strani.

Vaša recenzija

Ulogovani ste kao Log Off?
Vaša ocena
Kliknite da ocenite
© 1998-2021 Contrast Uslovi korišćenja Privatnost